Tuesday, October 6, 2009

:: Mulakan Yang Terbaru ::

Bismillahirrahmannirrahim
Dengan sepenuh kerendahan hati , ana memanjatkan kesyukuran ke Hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnianya ana masih diberi peluang bernafas dan ana diberi kekuatan untuk melakukan sesuatu yang baru. Salam sayang salam rindu , buat satu-satunya insan yang mendapat tempat teratas dalam hati ini , Muhamad Bin Abdullah.

Kosong
Tiada apa-apa entry pun dalam blog ini
Jangan pelik , jangan terkejut .

Setelah agak lama ana memikirkan perkara ini , ana membuat keputusan untuk memadamkan semua post yang pernah ana publish di sini. Kira oklah kan daripada ana delete blog ini..hehehe

Ana rasa ana mahu mulakan sesuatu yang baru di sini. Sesuatu yang berbeza dari sebelumnya. Ana teringat kata-kata seorang akhwat pada ana baru-baru ini ..

"Kenapa anti tak cuba untuk menulis ? Tulis cerpen ke ? "

Menulis cerpen .. ? Agak memberansangkan juga , tapi ana kira ana tidak punya bakat untuk mengarang.

"Ana kenal anti dari sekolah lagi , ana tahu anti ada bakat itu. Dari dulu ana pernah cakap kan , anti ini sesuai jadi penulis."

Lama ana diam memikirkan kata-kata akhwat ini. Jujurnya , ana mengaku. Dulu waktu ana di zaman persekolahan , ana pernah menghasilkan beberapa cerpen dan puisi , untuk dipublishkan dalam majalah sekolah , tapi tak banyak lah , dan itu sekadar untuk suka-suka untuk mengisi masa lapang.

Tapi apabila ada yang meransang ana untuk menulis , tergerak hati ana untuk mencuba terjun ke dalam bidang penulisan cerpen , dan kalau ana mampu , terasa untuk menulis novel satu hari nanti.

Cita-cita untuk menjadi novelis pernah ada satu ketika itu , tapi ana kira itu tidak boleh ana jadikan pekerjaan sepenuh masa. Kerana ana punya cita-cita ana sendiri. Cita-cita yang dari dulu ana pendam dari dulu yang ana kira tiada siapa yang tahu. Sampailah satu ketika seorang akhwat menyatakan pada ana ..

"Ukhti , ana tunggu anti di sana ok! "

Bertambah bersemangat ana rasa mahu terbang ke sana..doakan ana ya.

Dengan penuh rasa kesyukuran dan dengan lafaz Bismillahirrahmannirahim
Ana lancarkan blog ini untuk tujuan penulisan cerpen ataupun penulisan novel yang akan ana mulakan penulisannya sedikit masa lagi. Semoga dengan wujudnya ia , akan memberi ibrah kepada semua yang berkunjung.

Disamping itu , ana amat mengalukan-alukan sebarang komen atau pandangan untuk penambahbaikan di sepanjang proses ana berkarya. Tajuk untuk cerpen atau novel yang bakal ana karangkan telah lama ana fikirkan iaitu , BERMULANYA DARI HATI , apa yang akan ana karangkan adalah berkaitan dengan hati kerana dari hatilah bermula segalanya dan dari hatilah hadirnya sumber kekuatan. Semuanya bermula dari hati. Tetapi , seawalnya ini , ana mohon ampun dan maaf , jika ada penulisan ana kelak , mempunyai persamaan dengan mana-mana individu atau mana-mana kisah yang berkaitan dengan diri masing-masing , kerana apa yang bakal ana karangkan adalah pengalaman dari apa yang ana lihat , ana dengar dan ana alami. Untuk itu , asif Jiddan!

Syukran Jazilan untuk semua..
Doakan ana najah ya..

4 comments:

~ana SoLehah~ said...

Salam...

semoga usaha dan kesungguhan anti membawa kjayaan..

ana doakan kebaikan buat anti..
amiin..

Syauqah MUJAHIDAH said...

>Ana solehah

Salam kembali..
Syukran ala doa ya ukhti..

(^_^)

syauqahwardah1209 said...

salam warahmatullah..


semoga dipermudahkan urusan anti.. :)

dah siap nt bitau.. :)

nik uqbah said...

moga usaha diberkati inshaALLAH ^_^